Başkan, yedirdi!..

17.10.2016 - 10:22, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1826+ kez okundu.
 

Başkan, yedirdi!..

Vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan Belediye Başkanı Mustafa Allar, Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurguladı.
Muharrem ayı dolayısıyla Gerede Belediyesi aşure dağıttı. Yeni Cami avlusunda vatandaşlar aşure yemek için uzun kuyruklar oluştururken, Belediye Başkanı Mustafa Allar da aşure dağıttı. Gerede Belediyesi her yıl olduğu gibi bu Muharrem ayında da aşure dağıttı. Yeni Cami önünde kurulan stantta aşure dağıtılırken, aşure gününe ilgi gösteren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yeni Cami avlusunda belediye tarafından düzenlenen hayır etkinliğiyle bin kişiye aşure ikram edildi. Belediye aşevinde hazırlanan Aşure Tatlısı, görevliler tarafından herhangi bir izdiham yaşanmadan hemşehrilerimize ikram edildi. Etkinlikte, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar da belediye personeliyle aşure dağıtımı yaptı. Aşure Dağıtımına; Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğangür, ilçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Aşure dağıtımı devam ederken ilçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu Aşure Duası yaptı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte vatandaşlara aşure dağıtan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum. Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini, birlik ve beraberliğimizi artırmasını Cenab-ı Hak´tan niyaz ediyorum. Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini temenni ediyorum" diye konuştu. Başkan Allar, düzenlenen etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, belediyenin aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiğini söyleyerek, halkın büyük ilgi gösterdiğini belirtti.
Vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan Belediye Başkanı Mustafa Allar, Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurguladı.

Muharrem ayı dolayısıyla Gerede Belediyesi aşure dağıttı. Yeni Cami avlusunda vatandaşlar aşure yemek için uzun kuyruklar oluştururken, Belediye Başkanı Mustafa Allar da aşure dağıttı.

Gerede Belediyesi her yıl olduğu gibi bu Muharrem ayında da aşure dağıttı. Yeni Cami önünde kurulan stantta aşure dağıtılırken, aşure gününe ilgi gösteren vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yeni Cami avlusunda belediye tarafından düzenlenen hayır etkinliğiyle bin kişiye aşure ikram edildi.

Belediye aşevinde hazırlanan Aşure Tatlısı, görevliler tarafından herhangi bir izdiham yaşanmadan hemşehrilerimize ikram edildi. Etkinlikte, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar da belediye personeliyle aşure dağıtımı yaptı.

Aşure Dağıtımına; Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğangür, ilçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı. Aşure dağıtımı devam ederken ilçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu Aşure Duası yaptı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte vatandaşlara aşure dağıtan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Aşure günü nedeniyle bir arada bulunduğumuz tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum. Muharrem ayının dostluk ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmesini, birlik ve beraberliğimizi artırmasını Cenab-ı Hak´tan niyaz ediyorum. Bugün burada dağıttığımız aşurenin kardeşlik ve barışa hizmet etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

Başkan Allar, düzenlenen etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, belediyenin aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiğini söyleyerek, halkın büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.