Gerede'de ilk defa açıldı!..

YAŞAM 15.08.2018 - 09:34, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2256+ kez okundu.
 

Gerede'de ilk defa açıldı!..

"Sosyal ve kültürel birçok aktivitenin gerçekleştirildiği Ramazan Dede Bilgievi yeni bir projeye daha imza attı."
Geredeli öğrencilerin adeta ikinci adresi halini alan bilgievi, deyim yerindeyse bilgi saçmaya devam ediyor. Gerede Belediyesi bünyesinde kurulan Ramazan Dede Bilgievi, gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerini sürdürüyor. Sosyal ve kültürel birçok aktivitenin gerçekleştirildiği Ramazan Dede Bilgievi yeni bir projeye daha imza attı. Eğitim-Öğretime büyük katkı sağlayan çocukların çok sevdiği Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi, bu yaz döneminde ilk defa; Gerede İlçe Müftülüğü işbirliğinde Yaz Kuran Kursu açtı. İlkokul 1,2 3 ve 4. sınıf kız öğrencileri için verilen kursta 18 öğrencinin tamamı Elif Be’den Kuran-ı Kerim’e geçmiş durumda. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar Ramazan Dede Bilgievini ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti. Ramazan Dede Bilgievi Müdürü Baki Sungur buradaki eğitimle ilgili Belediye Başkanı Mustafa Allar’a bilgi verdi. Kur’an Okumasını öğrenen bir kız öğrenci sınıf arkadaşlarına ve Belediye Başkanı Mustafa Allar’a gelenek olduğu üzere çikolata ikram etti. Çocukların velileri de açılan kurstan oldukça memnun konuşarak, şunları anlattılar; “Her yaz döneminde bu kursun açılmasını talep ediyoruz. Çocuklarımız buraya severek ve koşarak geliyorlar. Ayrıca kütüphaneden kitap alıp okuyabiliyorlar, bilgisayar sınıfında oyun oynayabiliyorlar” Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise yaptığı ziyarette veliler ve çocuklara hitaben şöyle konuştu; “Bilgievimiz okul dönemlerinde çocuklarımızın gelişimine ek olarak Değerler Eğitimi, İngilizce, Matematik, Kütüphane ve Güvenli İnternet ile eğitim öğretim vermekte biz Bilgievimizin nimetlerinden bütün öğrencilerimizin faydalanmasını istiyoruz. Bu yaz tatilinde de çocuklarımız için velilerimizden gelen talep doğrultusunda Yaz Kuran Kursu açarak eğitim vermeye karar verdik. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Dolayısıyla bizim onların eğitimine ve gelişimine katkı sunmak gibi bir sorumluluğumuz var. Açtığımız Kuran Kursunda çocuklarımız Kuran-ı Kerim öğrenerek, hem dini bilgilerini geliştirdiler, hem de bilgisayar sınıfı ve kütüphane hizmetlerinden yararlandılar."
"Sosyal ve kültürel birçok aktivitenin gerçekleştirildiği Ramazan Dede Bilgievi yeni bir projeye daha imza attı."

Geredeli öğrencilerin adeta ikinci adresi halini alan bilgievi, deyim yerindeyse bilgi saçmaya devam ediyor.

Gerede Belediyesi bünyesinde kurulan Ramazan Dede Bilgievi, gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel etkinliklerini sürdürüyor.

Sosyal ve kültürel birçok aktivitenin gerçekleştirildiği Ramazan Dede Bilgievi yeni bir projeye daha imza attı. Eğitim-Öğretime büyük katkı sağlayan çocukların çok sevdiği Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi, bu yaz döneminde ilk defa; Gerede İlçe Müftülüğü işbirliğinde Yaz Kuran Kursu açtı. İlkokul 1,2 3 ve 4. sınıf kız öğrencileri için verilen kursta 18 öğrencinin tamamı Elif Be’den Kuran-ı Kerim’e geçmiş durumda.


Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar Ramazan Dede Bilgievini ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti. Ramazan Dede Bilgievi Müdürü Baki Sungur buradaki eğitimle ilgili Belediye Başkanı Mustafa Allar’a bilgi verdi. Kur’an Okumasını öğrenen bir kız öğrenci sınıf arkadaşlarına ve Belediye Başkanı Mustafa Allar’a gelenek olduğu üzere çikolata ikram etti.

Çocukların velileri de açılan kurstan oldukça memnun konuşarak, şunları anlattılar; “Her yaz döneminde bu kursun açılmasını talep ediyoruz. Çocuklarımız buraya severek ve koşarak geliyorlar. Ayrıca kütüphaneden kitap alıp okuyabiliyorlar, bilgisayar sınıfında oyun oynayabiliyorlar”

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise yaptığı ziyarette veliler ve çocuklara hitaben şöyle konuştu; “Bilgievimiz okul dönemlerinde çocuklarımızın gelişimine ek olarak Değerler Eğitimi, İngilizce, Matematik, Kütüphane ve Güvenli İnternet ile eğitim öğretim vermekte biz Bilgievimizin nimetlerinden bütün öğrencilerimizin faydalanmasını istiyoruz. Bu yaz tatilinde de çocuklarımız için velilerimizden gelen talep doğrultusunda Yaz Kuran Kursu açarak eğitim vermeye karar verdik. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimizdir. Dolayısıyla bizim onların eğitimine ve gelişimine katkı sunmak gibi bir sorumluluğumuz var. Açtığımız Kuran Kursunda çocuklarımız Kuran-ı Kerim öğrenerek, hem dini bilgilerini geliştirdiler, hem de bilgisayar sınıfı ve kütüphane hizmetlerinden yararlandılar."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.