Başkan'dan davet var!..

YAŞAM 03.08.2019 - 11:21, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1849+ kez okundu.
 

Başkan'dan davet var!..

"Esentepe mesire alanı, sıcaklardan bunalan misafirlerini ağırlamaya başladı. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere çevre il ve İlçelerden gelenlerin yıllardır uğrak yeri olan Esentepe mesireliği bu yıl da dolup taşıyor."
Gerede’nin gözde mesire yerlerinden doğa harikası Esentepe mesireliği ulusal basında geniş yankı uyandırdı. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Esentepe mesire alanı yaygın medya ana haber bültenlerinde yer aldı. Esentepe mesire alanı, sıcaklardan bunalan misafirlerini ağırlamaya başladı. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere çevre il ve İlçelerden gelenlerin yıllardır uğrak yeri olan Esentepe mesireliği bu yıl da dolup taşıyor. Ayrıca Karadeniz yol bağlantısının tek geçiş noktası olan Gerede; bu güzergahdan geçen gurbetçileri de ağırlıyor. 700 yıllık çam ağaçları, bol oksijeni ve temiz çevresi ile büyük beğeni toplayan Esentepe mesireliği, özellikle hafta sonları büyük ilgi görüyor. Tüm ilçeye hâkim bir manzarası olan Esentepe, şehrin 1,5 kilometre kuzeyinde bin 400 metre yükseklikte bulunuyor. Yüzyıllık çam ve köknar ağaçlarının bulunduğu Esentepe’de yaz mevsiminde piknik, gezi, kros, çim kayağı, kış mevsiminde ise kayak gibi kış sporları yapılıyor. Mesire alanı, mini Marmara Denizi şeklindeki havuzu, çay bahçesi ve bistro kafe ile konuklarına huzurlu bir ortamda eğlence ve dinlenme imkânı sunuyor. Yenilenen Esentepe Otel ise misafirlerini konuk ediyor. 1071 yılındaki Malazgirt Savaşı’ndan sonra Anadolu’yu fethe çıkan Horasanlı Akıncı Türklerinden Ramazan Dede’nin burada küçük bir tepede bulunan mezarı, misafirler tarafından ziyaret ediliyor. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Kuzey Afrika’dan gelen sıcaklıklar Almanya, Hollanda, Fransa’da etkisini gösterirken; Ülkemizin en güzel ilçelerinden biri olan Gerede Esentepe mesireliğinde doğal bir klimayla serinliyoruz. Kavurucu sıcaklıklardan bunalan gurbetçi vatandaşlarımızı Gerede’mize, Esentepe’mize davet ediyoruz” sözlerine yer verdi. Ayrıca Başkan Allar, Esentepe’de inanç turizminin de bulunduğunu belirterek, yenilenen barbekülerle pikniklerin daha eğlenceli geçeceğini ve közde, semaverde yapılan çayları yudumlarken bol oksijenli havanın tadını da misafirlerin çıkarabileceklerini ifade etti.
"Esentepe mesire alanı, sıcaklardan bunalan misafirlerini ağırlamaya başladı. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere çevre il ve İlçelerden gelenlerin yıllardır uğrak yeri olan Esentepe mesireliği bu yıl da dolup taşıyor."

Gerede’nin gözde mesire yerlerinden doğa harikası Esentepe mesireliği ulusal basında geniş yankı uyandırdı. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Esentepe mesire alanı yaygın medya ana haber bültenlerinde yer aldı.

Esentepe mesire alanı, sıcaklardan bunalan misafirlerini ağırlamaya başladı. Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere çevre il ve İlçelerden gelenlerin yıllardır uğrak yeri olan Esentepe mesireliği bu yıl da dolup taşıyor. Ayrıca Karadeniz yol bağlantısının tek geçiş noktası olan Gerede; bu güzergahdan geçen gurbetçileri de ağırlıyor.

700 yıllık çam ağaçları, bol oksijeni ve temiz çevresi ile büyük beğeni toplayan Esentepe mesireliği, özellikle hafta sonları büyük ilgi görüyor. Tüm ilçeye hâkim bir manzarası olan Esentepe, şehrin 1,5 kilometre kuzeyinde bin 400 metre yükseklikte bulunuyor. Yüzyıllık çam ve köknar ağaçlarının bulunduğu Esentepe’de yaz mevsiminde piknik, gezi, kros, çim kayağı, kış mevsiminde ise kayak gibi kış sporları yapılıyor. Mesire alanı, mini Marmara Denizi şeklindeki havuzu, çay bahçesi ve bistro kafe ile konuklarına huzurlu bir ortamda eğlence ve dinlenme imkânı sunuyor. Yenilenen Esentepe Otel ise misafirlerini konuk ediyor. 1071 yılındaki Malazgirt Savaşı’ndan sonra Anadolu’yu fethe çıkan Horasanlı Akıncı Türklerinden Ramazan Dede’nin burada küçük bir tepede bulunan mezarı, misafirler tarafından ziyaret ediliyor.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Kuzey Afrika’dan gelen sıcaklıklar Almanya, Hollanda, Fransa’da etkisini gösterirken; Ülkemizin en güzel ilçelerinden biri olan Gerede Esentepe mesireliğinde doğal bir klimayla serinliyoruz. Kavurucu sıcaklıklardan bunalan gurbetçi vatandaşlarımızı Gerede’mize, Esentepe’mize davet ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Ayrıca Başkan Allar, Esentepe’de inanç turizminin de bulunduğunu belirterek, yenilenen barbekülerle pikniklerin daha eğlenceli geçeceğini ve közde, semaverde yapılan çayları yudumlarken bol oksijenli havanın tadını da misafirlerin çıkarabileceklerini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.