Gerede'ye, palyatif servis!..

YAŞAM 30.11.2018 - 17:07, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1230+ kez okundu.
 

Gerede'ye, palyatif servis!..

"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise;" Yeni Hastanemizin açılmasıyla birlikte İlçemizde bir ilk olan palyatif servisi hizmete açıyoruz."
Gerede Devlet Hastanesinde hizmet verecek olan 5 yataklı Palyatif Servisi açıldı. Palyatif Servis'te, hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hastaların fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimlerinin karşılanması amaçlanıyor. Bolu İl sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol, konuya ilşkin verdiği bilgide; "Yaşamı tehdit eden bir hastalıkla mücadele sürecinde bilinci açılan bir hastanın yoğun bakımda kalması zor. Bu refakatçileri için de geçerli. Bu hastaların psikolojik desteğe de ihtiyaçları oluyor. Bu hastaların yoğun bakımdan çıkmaları gerekiyor ancak tam bir servis hastası da değiller, Yoğun bakımı tam gereksinimi olmayan ve servise de çıkmayacak olan hastalar için bu servis hizmete açılmış bulunmaktadır. Bu servis palyatif bakıma ihtiyaç duyan hastaların hasta bakıcıları ve refakatçıları ile tedavi hizmeti aldıkları ara bir yoğun bakım servisidir.’’ diye konuştu.   Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise;" Yeni Hastanemizin açılmasıyla birlikte İlçemizde bir ilk olan palyatif servisi hizmete açıyoruz, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Muhammed Emin Demirkol ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. İlçemize hayırlı olsun," sözlerine yer verdi.
"Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise;" Yeni Hastanemizin açılmasıyla birlikte İlçemizde bir ilk olan palyatif servisi hizmete açıyoruz."
Gerede Devlet Hastanesinde hizmet verecek olan 5 yataklı Palyatif Servisi açıldı. Palyatif Servis'te, hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hastaların fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimlerinin karşılanması amaçlanıyor.

Bolu İl sağlık Müdürü Dr. Muhammed Emin Demirkol, konuya ilşkin verdiği bilgide; "Yaşamı tehdit eden bir hastalıkla mücadele sürecinde bilinci açılan bir hastanın yoğun bakımda kalması zor. Bu refakatçileri için de geçerli. Bu hastaların psikolojik desteğe de ihtiyaçları oluyor. Bu hastaların yoğun bakımdan çıkmaları gerekiyor ancak tam bir servis hastası da değiller, Yoğun bakımı tam gereksinimi olmayan ve servise de çıkmayacak olan hastalar için bu servis hizmete açılmış bulunmaktadır. Bu servis palyatif bakıma ihtiyaç duyan hastaların hasta bakıcıları ve refakatçıları ile tedavi hizmeti aldıkları ara bir yoğun bakım servisidir.’’ diye konuştu.
 
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ise;" Yeni Hastanemizin açılmasıyla birlikte İlçemizde bir ilk olan palyatif servisi hizmete açıyoruz, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Muhammed Emin Demirkol ve tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. İlçemize hayırlı olsun," sözlerine yer verdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.