İç cephesi, yolları, kaldırımları, balkonları ve..

GÜNDEM 11.10.2018 - 09:11, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 3230+ kez okundu.
 

İç cephesi, yolları, kaldırımları, balkonları ve..

"O bölgede yapılan projenin bitimi ile kaldırım ve yol çalışmalarıyla birlikte çarşı yeni bir görünüme kavuşacak."
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; "Çalışmalarımız bittiğinde atıl ve metruk görüntüsü gidecek estetik ve tarihi bir görünüm kazanacak. İlçemize hayırlı olsun” dedi. Kent dokusuyla uyumlu estetik dış cephe oluşturularak şehir siluetine uygun hale getirilen alt arastanın diğer bölümlerindeki çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz yıllarda Hacı Emin Efendi Caddesine bakan 6 cephesi yenilenerek görsel çevre kirliliği giderilen, kent dokusuyla uyumlu estetik dış cephe oluşturularak şehir siluetine uygun hale getirilen alt arastanın 6 iç cephesi, yolları, kaldırımları, balkonları ve diğer bölümlerindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırılması amacıyla başlayan çalışmalar tamamlanmak üzere. İlçemiz merkezinde bulunan, çoğunlukla ticari faaliyet gösteren ve dört bloktan oluşan alt arastanın cephe sağlıklaştırma ve yol düzenlemesi kapsamında oluk, saçak, tabela kısımları ahşapların, çatıların, bacaların yenilenmesi cephelerdeki görüntü kirliliği aslına uygun olarak Türk mimarisi gözetilerek yenileniyor. Yapılan dış cephe düzenlemelerinin ardından görüntü kirliliğine sebep olan ilan reklam tabelaları ve tanıtım panoları için tek tip standart uygulandı, elektrik ve telefon kabloları da düzenlenerek alt arasta çarşısı daha estetik bir görünüm kazanacak. Bloklarda yapılan çalışmalarda çatı ve yağmur oluklarındaki yenilemeler bitirildi, ahşap ve duvar kısımlarının yapımı da tamamlandı. Cephelerin Türk mimarisine uygun yenileme ve restore işlemlerinin bitirilmesinin ardından ise arasta içerisinde bulunan zemin düzenlemesi için çalışmalara başlandı. Kaldırım ve yol çalışmalarının ardından çarşı yeni bir görünüme kavuşacak. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çalışmalar ile Hacı Emin Efendi, Cumhuriyet ve Prof.Dr. Necmettin Erbakan Caddesi’ne bakan cepheleri yenilenerek görsel çevre kirliliği giderilen, kent dokusuyla uyumlu estetik dış cephe oluşturularak Şehir siluetine uygun hale getirilen ve olumlu tepkiler alan alt arastamızın kalan bölümlerindeki yenileme çalışmalarımız da bitmek üzere. Çalışmalarımız bittiğinde atıl ve metruk görüntüsü gidecek estetik ve tarihi bir görünüm kazanacak. İlçemize hayırlı olsun” dedi.
"O bölgede yapılan projenin bitimi ile kaldırım ve yol çalışmalarıyla birlikte çarşı yeni bir görünüme kavuşacak."

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar; "Çalışmalarımız bittiğinde atıl ve metruk görüntüsü gidecek estetik ve tarihi bir görünüm kazanacak. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Kent dokusuyla uyumlu estetik dış cephe oluşturularak şehir siluetine uygun hale getirilen alt arastanın diğer bölümlerindeki çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz yıllarda Hacı Emin Efendi Caddesine bakan 6 cephesi yenilenerek görsel çevre kirliliği giderilen, kent dokusuyla uyumlu estetik dış cephe oluşturularak şehir siluetine uygun hale getirilen alt arastanın 6 iç cephesi, yolları, kaldırımları, balkonları ve diğer bölümlerindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırılması amacıyla başlayan çalışmalar tamamlanmak üzere.

İlçemiz merkezinde bulunan, çoğunlukla ticari faaliyet gösteren ve dört bloktan oluşan alt arastanın cephe sağlıklaştırma ve yol düzenlemesi kapsamında oluk, saçak, tabela kısımları ahşapların, çatıların, bacaların yenilenmesi cephelerdeki görüntü kirliliği aslına uygun olarak Türk mimarisi gözetilerek yenileniyor. Yapılan dış cephe düzenlemelerinin ardından görüntü kirliliğine sebep olan ilan reklam tabelaları ve tanıtım panoları için tek tip standart uygulandı, elektrik ve telefon kabloları da düzenlenerek alt arasta çarşısı daha estetik bir görünüm kazanacak.

Bloklarda yapılan çalışmalarda çatı ve yağmur oluklarındaki yenilemeler bitirildi, ahşap ve duvar kısımlarının yapımı da tamamlandı. Cephelerin Türk mimarisine uygun yenileme ve restore işlemlerinin bitirilmesinin ardından ise arasta içerisinde bulunan zemin düzenlemesi için çalışmalara başlandı. Kaldırım ve yol çalışmalarının ardından çarşı yeni bir görünüme kavuşacak.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çalışmalar ile Hacı Emin Efendi, Cumhuriyet ve Prof.Dr. Necmettin Erbakan Caddesi’ne bakan cepheleri yenilenerek görsel çevre kirliliği giderilen, kent dokusuyla uyumlu estetik dış cephe oluşturularak Şehir siluetine uygun hale getirilen ve olumlu tepkiler alan alt arastamızın kalan bölümlerindeki yenileme çalışmalarımız da bitmek üzere. Çalışmalarımız bittiğinde atıl ve metruk görüntüsü gidecek estetik ve tarihi bir görünüm kazanacak. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.