'Gerede'ye ayda 10 bin insan gelecek...'

YAŞAM 27.11.2019 - 15:11, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1286+ kez okundu.
 

'Gerede'ye ayda 10 bin insan gelecek...'

"Gerede'de uzun yıllardır, "yapılırdı-yapılmazdı" söylemleri eşliğinde kamuoyunun merak ettiği o projede önemli gelişmeler var.."
İlçemizde yapımı süren  bin 500 mahkum kapasiteli cezaevi 2020 yılında tamamlanacak. 2017 yılında yapımına başlanan L tipi açık cezaevi projesinde çalışmalar sürüyor. 200 bin metrekarelik alanda bin 500 mahkum kapasiteli cezaevinin 2020 yılında açılışının yapılacağı belirtildi. İlçe kamuoyunu uzun süredir meşgul eden cezaevi projesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın üzerinde hassasiyetle durduğu projenin, ilçe ekonomisini de önemli oranda katkı sağlayacağı ifade ediliyor. Gerede’de ikiyüz bin metrekarelik alan üzerinde yapımı devam eden bin 500 mahkûm kapasiteli L tipi ve açık cezaevi projesinde çalışmalar hızla devam ederken, cezaevi de şekillenmeye başladı. Çalışmaların tamamlanmasın ardından 2020’de açılışın yapılacağı belirtildi. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Gerede sevdalısı insanların sayesinde bu proje ilçeye kazandırıldı. 200 bin metrekarelik bir alanı daha önce tahsis etmiştik. Biz konuya ilçe ekonomisine büyük bir kazanım olarak bakıyoruz. Bin 500 mahkûm kapasiteli, yaklaşık 700-750 çalışanı olan bir yatırım. Mahkûmları ziyarete gelecek yakınlarının, akrabalarının ilçeye giriş çıkışlarını düşünün. Ayda 5 bin, 10 bin insan gelecek, gidecek. Konaklama, yeme içme, gıda kısacası özellikle hizmet sektörü çok büyük bir atılım yapacak. Çalışacak personel sayısı itibari ile İlçe nüfusu artacak, İller Bankasından gelecek pay yükselecek. Bütün bunları bir araya topladığımızda avantajları; olabilecek dezavantajlardan daha fazla. Bu iş bu projelerle kalmayacak. Gelecekte de yerleşke formatında yatırımlar devam edecek. Bu konuda bürokratik engellerin aşılmasında büyük emekleri bulunan gece gündüz demeden, gündemleri Türkiye ile dolu olmasına rağmen Gerede’yi de bir an bile unutmayan iki değerli insan HSK Başkan Vekili 2.Daire Başkanımız hemşehrimiz ağabeyimiz Sayın Mehmet Yılmaz ve Bolu Milletvekilimiz Gerede’nin evladı, gururu Sayın Fehmi Küpçü’ye ve emeği geçen herkese İlçe halkım adına şükranlarımı sunuyorum” sözlerine yer verdi.
"Gerede'de uzun yıllardır, "yapılırdı-yapılmazdı" söylemleri eşliğinde kamuoyunun merak ettiği o projede önemli gelişmeler var.."

İlçemizde yapımı süren  bin 500 mahkum kapasiteli cezaevi 2020 yılında tamamlanacak. 2017 yılında yapımına başlanan L tipi açık cezaevi projesinde çalışmalar sürüyor. 200 bin metrekarelik alanda bin 500 mahkum kapasiteli cezaevinin 2020 yılında açılışının yapılacağı belirtildi.

İlçe kamuoyunu uzun süredir meşgul eden cezaevi projesinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın üzerinde hassasiyetle durduğu projenin, ilçe ekonomisini de önemli oranda katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Gerede’de ikiyüz bin metrekarelik alan üzerinde yapımı devam eden bin 500 mahkûm kapasiteli L tipi ve açık cezaevi projesinde çalışmalar hızla devam ederken, cezaevi de şekillenmeye başladı. Çalışmaların tamamlanmasın ardından 2020’de açılışın yapılacağı belirtildi.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı açıklamada; “Gerede sevdalısı insanların sayesinde bu proje ilçeye kazandırıldı. 200 bin metrekarelik bir alanı daha önce tahsis etmiştik. Biz konuya ilçe ekonomisine büyük bir kazanım olarak bakıyoruz.

Bin 500 mahkûm kapasiteli, yaklaşık 700-750 çalışanı olan bir yatırım. Mahkûmları ziyarete gelecek yakınlarının, akrabalarının ilçeye giriş çıkışlarını düşünün. Ayda 5 bin, 10 bin insan gelecek, gidecek. Konaklama, yeme içme, gıda kısacası özellikle hizmet sektörü çok büyük bir atılım yapacak. Çalışacak personel sayısı itibari ile İlçe nüfusu artacak, İller Bankasından gelecek pay yükselecek. Bütün bunları bir araya topladığımızda avantajları; olabilecek dezavantajlardan daha fazla. Bu iş bu projelerle kalmayacak. Gelecekte de yerleşke formatında yatırımlar devam edecek.

Bu konuda bürokratik engellerin aşılmasında büyük emekleri bulunan gece gündüz demeden, gündemleri Türkiye ile dolu olmasına rağmen Gerede’yi de bir an bile unutmayan iki değerli insan HSK Başkan Vekili 2.Daire Başkanımız hemşehrimiz ağabeyimiz Sayın Mehmet Yılmaz ve Bolu Milletvekilimiz Gerede’nin evladı, gururu Sayın Fehmi Küpçü’ye ve emeği geçen herkese İlçe halkım adına şükranlarımı sunuyorum” sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.