Mustafa Allar, Bolu'yu temsil edecek!..

SİYASET 24.05.2019 - 14:24, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 4886+ kez okundu.
 

Mustafa Allar, Bolu'yu temsil edecek!..

"Türkiye Belediyeler Birliği Meclisinde Bolu ilini temsil edecek 2 İlçe Belediye Başkanı ve 1 Meclis Üyesi seçimi Bolu Belediyesi’nde gerçekleştirildi. "
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, oy çokluğu ile getirildiği görevde; Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Bolu’yu temsil edecek. Türkiye Belediyeler Birliği Meclisinde Bolu ilini temsil edecek 2 İlçe Belediye Başkanı ve 1 Meclis Üyesi seçimi Bolu Belediyesi’nde gerçekleştirildi. 77 oy alan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Bolu’yu temsil edecek. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın doğal üye olarak Bolu’yu temsil edeceği TBB Meclis Üyelikleri seçimlerinde Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ile Bolu Belediye Meclis Üyesi Bülent Oturak seçildi. 1945 Yılında kurulan Belediyeler Birliğinin görevlerinden bazıları şunlardır;  Yurtiçi ve yurtdışında belediyeleri temsil etmek, bu kapsamda yerel yönetimler alanında faaliyette bulunan kurum, kuruluş, birlik, dernek, vakıf ve benzeri kuruluşlara üye olmak, belediyelerin uluslararası ilişki ve işbirliklerini desteklemek ve uluslararası ağlara erişimini kolaylaştırmak, Belediyelerin menfaatlerini korumak ve bu amaçla gerektiğinde dava açmak. Belediyeleri ilgilendiren mevzuat hazırlıklarına görüş bildirmek ve önerilerde bulunmak, bu amaçla mevzuat hazırlıklarını ilgili mercilerinden talep etmek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonları ve diğer merciler nezdinde yürütülen çalışmalara katılmak. Belediyelerce bildirilen veya Birlik tarafından tespit edilen sorunların çözümü amacıyla girişimlerde bulunmak ve mevzuat önerileri geliştirmek. Belediyelere rehberlik etmek, danışmanlık hizmeti vermek ve uygulamada karşılaşılan sorunlarla ilgili görüş oluşturmak.
"Türkiye Belediyeler Birliği Meclisinde Bolu ilini temsil edecek 2 İlçe Belediye Başkanı ve 1 Meclis Üyesi seçimi Bolu Belediyesi’nde gerçekleştirildi. "

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, oy çokluğu ile getirildiği görevde; Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Bolu’yu temsil edecek.

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisinde Bolu ilini temsil edecek 2 İlçe Belediye Başkanı ve 1 Meclis Üyesi seçimi Bolu Belediyesi’nde gerçekleştirildi. 77 oy alan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Bolu’yu temsil edecek.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın doğal üye olarak Bolu’yu temsil edeceği TBB Meclis Üyelikleri seçimlerinde Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ile Bolu Belediye Meclis Üyesi Bülent Oturak seçildi.

1945 Yılında kurulan Belediyeler Birliğinin görevlerinden bazıları şunlardır; 
Yurtiçi ve yurtdışında belediyeleri temsil etmek, bu kapsamda yerel yönetimler alanında faaliyette bulunan kurum, kuruluş, birlik, dernek, vakıf ve benzeri kuruluşlara üye olmak, belediyelerin uluslararası ilişki ve işbirliklerini desteklemek ve uluslararası ağlara erişimini kolaylaştırmak, Belediyelerin menfaatlerini korumak ve bu amaçla gerektiğinde dava açmak.
Belediyeleri ilgilendiren mevzuat hazırlıklarına görüş bildirmek ve önerilerde bulunmak, bu amaçla mevzuat hazırlıklarını ilgili mercilerinden talep etmek, Türkiye Büyük Millet Meclisi Komisyonları ve diğer merciler nezdinde yürütülen çalışmalara katılmak. Belediyelerce bildirilen veya Birlik tarafından tespit edilen sorunların çözümü amacıyla girişimlerde bulunmak ve mevzuat önerileri geliştirmek. Belediyelere rehberlik etmek, danışmanlık hizmeti vermek ve uygulamada karşılaşılan sorunlarla ilgili görüş oluşturmak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.