Başkan, geçit vermiyor!..

GÜNDEM 05.10.2017 - 17:06, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1670+ kez okundu.
 

Başkan, geçit vermiyor!..

"Cephelerdeki görüntü kirliliği aslına uygun olarak Türk mimarisi gözetilerek yenilenecek."
Geçtiğimiz yıllarda Gerede H. Emin Efendi Caddesine bakan 6 cephesi yenilenerek görsel çevre kirliliği giderilen kent dokusuyla uyumlu estetik dış cephe oluşturularak şehir silüetine uygun hale getirilen ve olumlu tepkiler alan alt arastanın kalan bölümlerindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırılması amacıyla çalışmalar başladı. Edinilen bilgilere göre; alınan encümen kararı ile Gerede merkezinde bulunan, çoğunlukla ticari faaliyet gösteren ve dört bloktan oluşan alt arastanın kalan 2 blogundaki sağlıklaştırma ve dış cephe düzenlemesi kapsamında oluk, saçak, tabela kısımları ahşapların, çatıların, bacaların yenilenmesi cephelerdeki görüntü kirliliği aslına uygun olarak Türk mimarisi gözetilerek yenilenecek. Yapılacak dış cephe düzenlemelerinin ardından görüntü kirliliğine sebep olan ilan-reklam tabelaları ve tanıtım panoları için tek tip standart uygulanacak, elektrik ve telefon kabloları da düzenlenerek alt arasta çarşısı daha estetik bir görünüm kazanacak. 2 blokta yapılan çalışmalarda çatı ve yağmur oluklarındaki yenilemeler bitirildiği Gerede Belediyesi tarafından belirtilirken ahşap ve duvar kısımlarının yapımına da kısa süre içerisinde başlanacağı ifade edildi. Cephelerin Türk mimarisine uygun yenileme ve restore işlemlerinin bitirilmesinin ardından ise arasta içerisinde bulunan zemin düzenlemesi gerçekleştirilecek. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çalışmalar ile H. Emin Efendi, Cumhuriyet ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesine bakan cepheleri yenilenerek görsel çevre kirliliği giderilen, kent dokusuyla uyumlu estetik dış cephe oluşturularak Şehir siluetine uygun hale getirilen ve olumlu tepkiler alan alt arastamızın kalan bölümlerindeki yenileme çalışmalarımız başladı. Çalışmalarımız bittiğinde ilan, reklam ve tanıtım tabelaları için tek tip standart uygulanacak, elektrik, telefon kabloları ve çanak antenler de düzenlenerek alt arasta çarşımız daha estetik bir görünüm kazanacak. İlçemize hayırlı olsun” bilgisine yer verdi.
"Cephelerdeki görüntü kirliliği aslına uygun olarak Türk mimarisi gözetilerek yenilenecek."

Geçtiğimiz yıllarda Gerede H. Emin Efendi Caddesine bakan 6 cephesi yenilenerek görsel çevre kirliliği giderilen kent dokusuyla uyumlu estetik dış cephe oluşturularak şehir silüetine uygun hale getirilen ve olumlu tepkiler alan alt arastanın kalan bölümlerindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırılması amacıyla çalışmalar başladı.

Edinilen bilgilere göre; alınan encümen kararı ile Gerede merkezinde bulunan, çoğunlukla ticari faaliyet gösteren ve dört bloktan oluşan alt arastanın kalan 2 blogundaki sağlıklaştırma ve dış cephe düzenlemesi kapsamında oluk, saçak, tabela kısımları ahşapların, çatıların, bacaların yenilenmesi cephelerdeki görüntü kirliliği aslına uygun olarak Türk mimarisi gözetilerek yenilenecek.

Yapılacak dış cephe düzenlemelerinin ardından görüntü kirliliğine sebep olan ilan-reklam tabelaları ve tanıtım panoları için tek tip standart uygulanacak, elektrik ve telefon kabloları da düzenlenerek alt arasta çarşısı daha estetik bir görünüm kazanacak. 2 blokta yapılan çalışmalarda çatı ve yağmur oluklarındaki yenilemeler bitirildiği Gerede Belediyesi tarafından belirtilirken ahşap ve duvar kısımlarının yapımına da kısa süre içerisinde başlanacağı ifade edildi.

Cephelerin Türk mimarisine uygun yenileme ve restore işlemlerinin bitirilmesinin ardından ise arasta içerisinde bulunan zemin düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar yaptığı, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız çalışmalar ile H. Emin Efendi, Cumhuriyet ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesine bakan cepheleri yenilenerek görsel çevre kirliliği giderilen, kent dokusuyla uyumlu estetik dış cephe oluşturularak Şehir siluetine uygun hale getirilen ve olumlu tepkiler alan alt arastamızın kalan bölümlerindeki yenileme çalışmalarımız başladı. Çalışmalarımız bittiğinde ilan, reklam ve tanıtım tabelaları için tek tip standart uygulanacak, elektrik, telefon kabloları ve çanak antenler de düzenlenerek alt arasta çarşımız daha estetik bir görünüm kazanacak. İlçemize hayırlı olsun” bilgisine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.