Yakında akıtacak!..

YAŞAM 11.04.2017 - 08:48, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1566+ kez okundu.
 

Yakında akıtacak!..

30 yıldır çözülemeyen Keçeli Suyu çözüme kavuştu. Gerede Belediyesi ve Mengen Belediyesi arasındaki ortak protokolle yüzde 50 yüzde 50 olarak tahsisine karar verilen suyun akıbeti de netleşti.
Yıllardır gündemden düşmeyen ve kamuoyunda; "ne olacak bu boşa akan suyun hali" düşüncelerinde merak edilen, gündemden düşmeyen meşhur suyun akıbeti sonunda belli oldu. 30 yıldır çözülemeyen Keçeli Suyu çözüme kavuştu. Gerede Belediyesi ve Mengen Belediyesi arasındaki ortak protokolle yüzde 50 yüzde 50 olarak tahsisine karar verilen suyun akıbeti de netleşti. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın ısrarlı takipleri neticesinde boşa akan suyun kimseye faydası olmadığı görüşünde birleşilerek iki belediyenin arasında Keçeli Suyunun yarı yarıya kullanılması mutabakatına varılmıştı. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Mustafa Allar, İller Bankası Müdürü Yusuf Büyük’ü makamında ziyaret etmiş ve yetkili ağızlardan keçeli suyunun ihalesiyle ilgili sözü almayı da başarmıştı. İller Bankası tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen Gerede Keçeli Suyu’na toplamda 9 firma katıldı. 7.484.109 TL yaklaşık maliyeti olan keçeli suyu ihalesini, ihaleye katılan firmalar arasından Sönmez İnş. Ltd. Şti 5.938.830 TL teklif vererek aldı. İhaleyi kazanan Sönmez İnş. Ltd. Şti. hakkında yapılacak olan gerekli inceleme ve tetkikler sonrası firmaya davetiye yazılarak yer teslimi yapılacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Allar; “Allah’ın izni ile en kısa sürede çalışmaları bitirerek halkımızın çok arzuladığı Keçeli Suyunu İlçemizde musluklardan akıtacağız” dedi. İller Bankasına giderek ihaleyi bizzat yerinde takip eden ve komisyonlarla görüşmeler yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar, yaptığı açıklamada; “Rabbime şükürler olsun ki yıllardır kör düğüm haline gelmiş Keçeli Suyu problemine son noktayı bu ihaleyle koymuş olduk. İhaleyi alan firmanın hakkında yapılacak araştırma ve tetkiklerin ardından firmaya yer teslimini yapacağız. İnşallah Keçeli Suyu çalışmalarımız bu baharda başlayacak. Geldiğimiz şu noktada hiçbir çalışmamızda bizleri yalnız bırakmayan, tüm işlerimizi birebir takip eden Milletvekilimiz Sayın Fehmi Küpçü’ye, İller Bankası Müdürlerimize ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma canı gönülden ilçem ve şahsım adına teşekkür ederim.  Allah’ın izni ile en kısa sürede çalışmaları bitirerek halkımızın çok arzuladığı Keçeli Suyunu ilçemizde musluklardan akıtacağız” sözlerine yer verdi.
30 yıldır çözülemeyen Keçeli Suyu çözüme kavuştu. Gerede Belediyesi ve Mengen Belediyesi arasındaki ortak protokolle yüzde 50 yüzde 50 olarak tahsisine karar verilen suyun akıbeti de netleşti.

Yıllardır gündemden düşmeyen ve kamuoyunda; "ne olacak bu boşa akan suyun hali" düşüncelerinde merak edilen, gündemden düşmeyen meşhur suyun akıbeti sonunda belli oldu.

30 yıldır çözülemeyen Keçeli Suyu çözüme kavuştu. Gerede Belediyesi ve Mengen Belediyesi arasındaki ortak protokolle yüzde 50 yüzde 50 olarak tahsisine karar verilen suyun akıbeti de netleşti.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar'ın ısrarlı takipleri neticesinde boşa akan suyun kimseye faydası olmadığı görüşünde birleşilerek iki belediyenin arasında Keçeli Suyunun yarı yarıya kullanılması mutabakatına varılmıştı. Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Mustafa Allar, İller Bankası Müdürü Yusuf Büyük’ü makamında ziyaret etmiş ve yetkili ağızlardan keçeli suyunun ihalesiyle ilgili sözü almayı da başarmıştı.

İller Bankası tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen Gerede Keçeli Suyu’na toplamda 9 firma katıldı. 7.484.109 TL yaklaşık maliyeti olan keçeli suyu ihalesini, ihaleye katılan firmalar arasından Sönmez İnş. Ltd. Şti 5.938.830 TL teklif vererek aldı.

İhaleyi kazanan Sönmez İnş. Ltd. Şti. hakkında yapılacak olan gerekli inceleme ve tetkikler sonrası firmaya davetiye yazılarak yer teslimi yapılacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Mustafa Allar; “Allah’ın izni ile en kısa sürede çalışmaları bitirerek halkımızın çok arzuladığı Keçeli Suyunu İlçemizde musluklardan akıtacağız” dedi.

İller Bankasına giderek ihaleyi bizzat yerinde takip eden ve komisyonlarla görüşmeler yapan Belediye Başkanı Mustafa Allar, yaptığı açıklamada; “Rabbime şükürler olsun ki yıllardır kör düğüm haline gelmiş Keçeli Suyu problemine son noktayı bu ihaleyle koymuş olduk. İhaleyi alan firmanın hakkında yapılacak araştırma ve tetkiklerin ardından firmaya yer teslimini yapacağız. İnşallah Keçeli Suyu çalışmalarımız bu baharda başlayacak. Geldiğimiz şu noktada hiçbir çalışmamızda bizleri yalnız bırakmayan, tüm işlerimizi birebir takip eden Milletvekilimiz Sayın Fehmi Küpçü’ye, İller Bankası Müdürlerimize ve emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma canı gönülden ilçem ve şahsım adına teşekkür ederim.  Allah’ın izni ile en kısa sürede çalışmaları bitirerek halkımızın çok arzuladığı Keçeli Suyunu ilçemizde musluklardan akıtacağız” sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.