Mutlaka onların da eli vardır!

24.10.2016 - 08:38, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1559+ kez okundu.
 

Mutlaka onların da eli vardır!

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ilçe genelinde görev yapan muhtarları, belediyede bir araya topladı.
19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ilçede görev yapan muhtarları ağırlayan Mustafa Allar, “Faydalı hizmetler varsa bu işin içerisinde mutlaka muhtarın da eli vardır diye düşünüyoruz,” dedi. Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesinin ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu belirten Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, “Demokrasinin çekirdeği kıymetli muhtarlarımızın, muhtarlar gününü kutluyorum’’ diye konuştu. 19 Ekim’in Muhtarlar Günü ilan edilmesinin ardından ilçemizde ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törene; Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Üsteğmen Tarık Atak, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Göktaş, İl Genel Meclis Üyeleri, Daire ve Okul Müdürleri, STK’ların Temsilcileri, Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı. Törenin ardından Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın davetiyle Belediye Meclis Salonunda toplanan muhtarlar ile ilçemizde yapılan çalışmalarla ilgili slayt gösterisi eşliğinde bilgi alışverişinde bulunuldu. Muhtarlarla, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgileri paylaşan Belediye Başkanı Mustafa Allar muhtarlara hitaben, yaptığı konuşmada; “Vatandaşın devletle ilk temas noktası sizlersiniz. Sizlerin yürütmüş olduğu görevin, toplumda algılanmasını, farkındalığını oluşturacak bir gün olmasını diliyoruz. Faydalı hizmetler varsa bu işin içerisinde mutlaka muhtarın da eli vardır diye düşünüyoruz. Vatandaşımızın seçmiş olduğu muhtarın devlet kapısında vatandaşın isteklerini takip edecek kişiler olarak görüyoruz. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” sözlerine yer verdi.
Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ilçe genelinde görev yapan muhtarları, belediyede bir araya topladı.

19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle ilçede görev yapan muhtarları ağırlayan Mustafa Allar, “Faydalı hizmetler varsa bu işin içerisinde mutlaka muhtarın da eli vardır diye düşünüyoruz,” dedi.

Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesinin ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu belirten Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, “Demokrasinin çekirdeği kıymetli muhtarlarımızın, muhtarlar gününü kutluyorum’’ diye konuştu.

19 Ekim’in Muhtarlar Günü ilan edilmesinin ardından ilçemizde ilk tören Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.


Törene; Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Belediye Başkanı Mustafa Allar, Üsteğmen Tarık Atak, AK Parti İlçe Başkanı Ali Şafak, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu, Muhtarlar Derneği Başkanı Nazım Göktaş, İl Genel Meclis Üyeleri, Daire ve Okul Müdürleri, STK’ların Temsilcileri, Köy ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Törenin ardından Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın davetiyle Belediye Meclis Salonunda toplanan muhtarlar ile ilçemizde yapılan çalışmalarla ilgili slayt gösterisi eşliğinde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Muhtarlarla, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgileri paylaşan Belediye Başkanı Mustafa Allar muhtarlara hitaben, yaptığı konuşmada; “Vatandaşın devletle ilk temas noktası sizlersiniz. Sizlerin yürütmüş olduğu görevin, toplumda algılanmasını, farkındalığını oluşturacak bir gün olmasını diliyoruz. Faydalı hizmetler varsa bu işin içerisinde mutlaka muhtarın da eli vardır diye düşünüyoruz. Vatandaşımızın seçmiş olduğu muhtarın devlet kapısında vatandaşın isteklerini takip edecek kişiler olarak görüyoruz. Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.