Mimarisi ile hayran bıraktı

14.10.2016 - 09:01, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 1052+ kez okundu.
 

Mimarisi ile hayran bıraktı

Ankara bürokrasisi yanında hayırsever hemşehrileri ile de sıcak ilişkiler kurmayı başaran Mustafa Allar, ikili diyaloglarını; memleket menfaatine döndürebiliyor.
“Daha yaşanabilir bir Gerede” için çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye başkanı Mustafa Allar, yaşam alanlarına ise ayrı bir önem gösteriyor. Ankara bürokrasisi yanında hayırsever hemşehrileri ile de sıcak ilişkiler kurmayı başaran Mustafa Allar, ikili diyaloglarını; memleket menfaatine döndürebiliyor. Başkan Allar, Geredeli bir hayırseverin katkılarıyla Esentepe Ramazan Dede Türbesinin bulunduğu bölgeye yeni bir şadırvan yaptırdı. Ramazan Dede Türbesi yanında bulunan mevcut eski şadırvan; su haznesinin küçük olması, halka hizmet noktasında yetersiz kalması ve ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yıkılarak yerine belediye tarafından projelendirilen yeni bir şadırvan yapıldı. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Selçuklu kültür ve sanatının yansıtan bir çalışma yaptıklarını belirtti. Şadırvanın çevresine çeşitli renklerde ahşaptan kuş yuvaları yapılan proje, görenlerin de takdirini topladı. Başkan Allar, açıklamasında; “Bir hayırseverimizinde yaptığı katkıyla birlikte Esentepemize yakışır bir şadırvan yaptık. Şadırvanın üzeri 8 adet 1. Sınıf ısıl işlem görmüş çam ağacından oluşturulan ayaklar üzerine İslam dünyasında da kullanılan, Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan 8 köşeli yıldız şeklinde 8’gen çatı ile kapattık. Devamında şadırvanın yanı sıra mevcut bay ve bayan tuvaletlerini de yenileyerek ayrıca engelli vatandaşlarımız için tuvalet eklendi. Çalışmaları görsel olarak tamamlamak ve yaban hayatına bir nebze olsun katkısı olması açısından çevresine çeşitli renklerde ahşaptan kuş yuvaları yapılarak çam ağaçlarına asıldı. İlçemize hayırlı uğurlu olsun,” sözlerine yer verdi. Ramazan Dede Peyzaj Projesini tamamlayıcı nitelikte olan çevreye uyumlu olarak yapılan yeni şadırvanın depo haznesi eskisine nazaran üç katı büyüklüğe sahip. Aynı zamanda depo bölümü ve şadırvanın tabanı soğuk hava koşullarına uygun ve dayanıklı traverten malzeme ile kaplandı.
Ankara bürokrasisi yanında hayırsever hemşehrileri ile de sıcak ilişkiler kurmayı başaran Mustafa Allar, ikili diyaloglarını; memleket menfaatine döndürebiliyor.

“Daha yaşanabilir bir Gerede” için çalışmalarını aralıksız sürdüren belediye başkanı Mustafa Allar, yaşam alanlarına ise ayrı bir önem gösteriyor.

Ankara bürokrasisi yanında hayırsever hemşehrileri ile de sıcak ilişkiler kurmayı başaran Mustafa Allar, ikili diyaloglarını; memleket menfaatine döndürebiliyor.

Başkan Allar, Geredeli bir hayırseverin katkılarıyla Esentepe Ramazan Dede Türbesinin bulunduğu bölgeye yeni bir şadırvan yaptırdı.

Ramazan Dede Türbesi yanında bulunan mevcut eski şadırvan; su haznesinin küçük olması, halka hizmet noktasında yetersiz kalması ve ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle yıkılarak yerine belediye tarafından projelendirilen yeni bir şadırvan yapıldı.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Selçuklu kültür ve sanatının yansıtan bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Şadırvanın çevresine çeşitli renklerde ahşaptan kuş yuvaları yapılan proje, görenlerin de takdirini topladı. Başkan Allar, açıklamasında; “Bir hayırseverimizinde yaptığı katkıyla birlikte Esentepemize yakışır bir şadırvan yaptık. Şadırvanın üzeri 8 adet 1. Sınıf ısıl işlem görmüş çam ağacından oluşturulan ayaklar üzerine İslam dünyasında da kullanılan, Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan 8 köşeli yıldız şeklinde 8’gen çatı ile kapattık. Devamında şadırvanın yanı sıra mevcut bay ve bayan tuvaletlerini de yenileyerek ayrıca engelli vatandaşlarımız için tuvalet eklendi.
Çalışmaları görsel olarak tamamlamak ve yaban hayatına bir nebze olsun katkısı olması açısından çevresine çeşitli renklerde ahşaptan kuş yuvaları yapılarak çam ağaçlarına asıldı. İlçemize hayırlı uğurlu olsun,” sözlerine yer verdi.

Ramazan Dede Peyzaj Projesini tamamlayıcı nitelikte olan çevreye uyumlu olarak yapılan yeni şadırvanın depo haznesi eskisine nazaran üç katı büyüklüğe sahip. Aynı zamanda depo bölümü ve şadırvanın tabanı soğuk hava koşullarına uygun ve dayanıklı traverten malzeme ile kaplandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.