Bir tarih yok oluyor!

10.10.2016 - 08:56, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2132+ kez okundu.
 

Bir tarih yok oluyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçedeki okul ve kamu binalarının incelendiği dönem riskli raporu verilen Gerede Avni Akyol Öğretmenevi binası geçtiğimiz günlerde vurulan kepçe ile yıkılma sürecine girdi.
ANAP iktidarında ilçemize kazandırılan ve son yıllarda atıl halde bekletilen Gerede Öğretmenevi yıkılmaya başlandı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı rahmetli Avni Akyol tarafından aynı isimle ilçe halkının hizmetine kazandırılan öğretmenevi, uzun zamanın ardından yıkılıyor. Gerede’de ana fay hattı üzerinde bulunan ve A tipi riskli bina sınıfına girdiği ifade edilen Gerede Avni Akyol Öğretmenevi, uzun uğraşlar sonunda alınan karar sonrasında yıkımına başlanıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçedeki okul ve kamu binalarının incelendiği dönem riskli raporu verilen öğretmenevi binası geçtiğimiz günlerde vurulan kepçe ile yıkılma sürecine girdi. 1999'da yapımı tamamlanarak hizmete giren ve 2015 yılına kadar Gerede’de Öğretmenevi- Halk Eğitimi Merkezi- Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan Avni Akyol Öğretmenevinin kolon ve kirişlerinden alınan karot numunelerinin analizi neticesinde binanın oturulmayacak durumda olduğu ve teknik yönden uygunsuzluğu tespit edilerek yıkılma kararı çıkmıştı. Aradan geçen süreçte Valiliğinde onayıyla ve Valilik tarafından gerçekleştirilen yıkım ihalesi neticesinde Avni Akyol Öğretmenevinin yıkım çalışmaları başladı. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, basın yayın üzerinden birimi üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Öğretmenevi,  deprem riski taşıyan bölgemizin hassasiyeti nedeniyle ve yapılan teknik incelemeler neticesinde riskli olduğu belirlenerek hizmet dışı olmuştu. Yıkılma kararı doğrultusunda beton yapısı dışındaki yapılar sökülmeye başlandı. Otuz gün içerisinde tamamlanması planlanan yıkım işi bina donanımının sökmesinin ardından başlayacak,” sözlerine yer verdi.
Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçedeki okul ve kamu binalarının incelendiği dönem riskli raporu verilen Gerede Avni Akyol Öğretmenevi binası geçtiğimiz günlerde vurulan kepçe ile yıkılma sürecine girdi.

ANAP iktidarında ilçemize kazandırılan ve son yıllarda atıl halde bekletilen Gerede Öğretmenevi yıkılmaya başlandı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı rahmetli Avni Akyol tarafından aynı isimle ilçe halkının hizmetine kazandırılan öğretmenevi, uzun zamanın ardından yıkılıyor.

Gerede’de ana fay hattı üzerinde bulunan ve A tipi riskli bina sınıfına girdiği ifade edilen Gerede Avni Akyol Öğretmenevi, uzun uğraşlar sonunda alınan karar sonrasında yıkımına başlanıldı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçedeki okul ve kamu binalarının incelendiği dönem riskli raporu verilen öğretmenevi binası geçtiğimiz günlerde vurulan kepçe ile yıkılma sürecine girdi.

1999'da yapımı tamamlanarak hizmete giren ve 2015 yılına kadar Gerede’de Öğretmenevi- Halk Eğitimi Merkezi- Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan Avni Akyol Öğretmenevinin kolon ve kirişlerinden alınan karot numunelerinin analizi neticesinde binanın oturulmayacak durumda olduğu ve teknik yönden uygunsuzluğu tespit edilerek yıkılma kararı çıkmıştı. Aradan geçen süreçte Valiliğinde onayıyla ve Valilik tarafından gerçekleştirilen yıkım ihalesi neticesinde Avni Akyol Öğretmenevinin yıkım çalışmaları başladı.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, basın yayın üzerinden birimi üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Öğretmenevi,  deprem riski taşıyan bölgemizin hassasiyeti nedeniyle ve yapılan teknik incelemeler neticesinde riskli olduğu belirlenerek hizmet dışı olmuştu. Yıkılma kararı doğrultusunda beton yapısı dışındaki yapılar sökülmeye başlandı. Otuz gün içerisinde tamamlanması planlanan yıkım işi bina donanımının sökmesinin ardından başlayacak,” sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.