Bolu TSO Başkanı 'Bu ilçeleri kapayacağız..'

GÜNDEM 18.10.2016 - 14:54, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2158+ kez okundu.
 

Bolu TSO Başkanı 'Bu ilçeleri kapayacağız..'

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Seben, Kıbrıscık ve Dörtdivan’ı anlattığı konuşmasında; “Bu ilçeleri ya kapatacağız ya da bu ilçelere aş götüreceğiz” sözlerini kullandı.
Bolu TSO tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Türker Ateş, ilçe bazında teşvik uygulanmasının şart olduğunu söyledi. İhracat Desteklemeleri Bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, ilçe bazında teşvik uygulanmasının şart olduğunu belirterek, Seben, Kıbrıscık ve Dörtdivan’ın 6. Seviye teşvik haritasında yer alması gerektiğini ifade etti. Başkan Ateş, bu 3 ilçeye acil teşvik uygulanması gerektiğini kaydederek; “Seben, Kıbrıscık ve Dörtdivan. Bu ilçeleri ya kapatacağız ya da bu ilçelere aş götüreceğiz,” diye konuştu. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İhracat desteklemeleri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, ilçelerdeki ekonomik tabloyu gözler önüne serdi. Bolu’ya mutlaka ilçe bazında teşvik uygulanması gerektiğinin altını çizen Türker Ateş, Bakan Yardımcısı Fatih Metin’den destek istedi. Türker Ateş, Seben, Kıbrıscık ve Dörtdivan’ın teşvik uygulamalarında en düşük seviyeden faydalanması gerektiğini kaydederek, “Bu ilçeleri ya kapatacağız ya da bu ilçelere aş götüreceğiz” dedi. Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e yönelik konuşmasına devam eden Türker Ateş; “Ekonomiyi ayakta tutan 3 tane unsur var. Birincisi Hükümet, ikincisi Sivil Toplum Kuruluşları ve üçüncüsü de girişimcilerimiz. Bunlar iş dünyasının temsilcileri. Biz üçayağı bir araya getirmiş bulunmaktayız. Herkes kendi düşeni yapmak zorundadır. Sayın bakanımız da bu anlamda bizi yalnız bırakmamıştır. Bolu olarak yatırım teşviklerinden bir türlü umduğumuzu bulamıyoruz. Yatırım teşvikleri konusunda 2. bölgedeyiz. Amacımız daha aşağılara kayabilmek, 3. ve 4. bölgelerde yer almak. İlçe olarak teşvik uygulamalarını göz önünde bulundurduğumuzda yaklaşık 3 ilçemiz en düşük seviyedeler. Yani 6. Bölge teşviklerinden yararlanabilecek ilçeler. Seben, Kıbrıscık ve Dörtdivan. Ya bu ilçeleri kapatacağız ya da bu ilçelere aş getireceğiz. Dolaylı yatırım teşviklerinde illere göre değil de ilçelere göre teşvik en büyük isteklerimizden bir tanesi” sözlerine yer verdi.
Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Seben, Kıbrıscık ve Dörtdivan’ı anlattığı konuşmasında; “Bu ilçeleri ya kapatacağız ya da bu ilçelere aş götüreceğiz” sözlerini kullandı.

Bolu TSO tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Türker Ateş, ilçe bazında teşvik uygulanmasının şart olduğunu söyledi.

İhracat Desteklemeleri Bilgilendirme toplantısında konuşma yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, ilçe bazında teşvik uygulanmasının şart olduğunu belirterek, Seben, Kıbrıscık ve Dörtdivan’ın 6. Seviye teşvik haritasında yer alması gerektiğini ifade etti.

Başkan Ateş, bu 3 ilçeye acil teşvik uygulanması gerektiğini kaydederek; “Seben, Kıbrıscık ve Dörtdivan. Bu ilçeleri ya kapatacağız ya da bu ilçelere aş götüreceğiz,” diye konuştu.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İhracat desteklemeleri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, ilçelerdeki ekonomik tabloyu gözler önüne serdi.

Bolu’ya mutlaka ilçe bazında teşvik uygulanması gerektiğinin altını çizen Türker Ateş, Bakan Yardımcısı Fatih Metin’den destek istedi. Türker Ateş, Seben, Kıbrıscık ve Dörtdivan’ın teşvik uygulamalarında en düşük seviyeden faydalanması gerektiğini kaydederek, “Bu ilçeleri ya kapatacağız ya da bu ilçelere aş götüreceğiz” dedi.

Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e yönelik konuşmasına devam eden Türker Ateş; “Ekonomiyi ayakta tutan 3 tane unsur var. Birincisi Hükümet, ikincisi Sivil Toplum Kuruluşları ve üçüncüsü de girişimcilerimiz. Bunlar iş dünyasının temsilcileri. Biz üçayağı bir araya getirmiş bulunmaktayız. Herkes kendi düşeni yapmak zorundadır. Sayın bakanımız da bu anlamda bizi yalnız bırakmamıştır.
Bolu olarak yatırım teşviklerinden bir türlü umduğumuzu bulamıyoruz. Yatırım teşvikleri konusunda 2. bölgedeyiz. Amacımız daha aşağılara kayabilmek, 3. ve 4. bölgelerde yer almak. İlçe olarak teşvik uygulamalarını göz önünde bulundurduğumuzda yaklaşık 3 ilçemiz en düşük seviyedeler.
Yani 6. Bölge teşviklerinden yararlanabilecek ilçeler. Seben, Kıbrıscık ve Dörtdivan. Ya bu ilçeleri kapatacağız ya da bu ilçelere aş getireceğiz. Dolaylı yatırım teşviklerinde illere göre değil de ilçelere göre teşvik en büyük isteklerimizden bir tanesi” sözlerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.