'Şaşırtıcı değil!..'

SİYASET 27.03.2017 - 11:22, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2594+ kez okundu.
 

'Şaşırtıcı değil!..'

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; "Avrupalıların 16 Nisan’da sandıktan hayır çıkmasını istemeleri hiç de şaşırtıcı değildir"
Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Furkan Sönmezel ile birlikte Türkiye Gençlik Vakfı'nı (TÜGVA) ziyaret eden AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; 16 Nisan'da yapılacak Referandum ile birlikte Türkiye'de yapılacak sistem değişikliği ile demokratik seçimlerle milyonlarca seçmenin oyunu alarak iktidara gelen Cumhurbaşkanı ve Hükümeti’nin görev başında olacağını söyledi. Gençlik Kolları İl Başkanlığınca organize edilen Genç STK'lar Buluşmasında, TÜGVA Üyesi gençlerle bir araya gelen AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; "Belirli bir süreliğine demokratik yollara bir kişinin iş başına gelmesi dünya genelinde uygulanan bir Hükümet biçimidir. Yeni sistemi ‘tek adam rejimi’ olarak adlandırmak büyük bir çarpıtmadan ibarettir. Yeni sistemde iki ayrı sandıkta Hükümeti ve Meclisi doğrudan belirlenen ‘Millet Hükümeti Sistemi’ vardır. Millet artık temsilcileri aracılığı ile değil, doğrudan Hükümeti belirlemekte ve beğenmediği hükümeti de bir sonraki seçimde görevden alma yetkisine sahiptir. Bunun yanında, Hükümet hem Meclis hem de tarafsız ve bağımsız yargı tarafından denetlenecektir" dedi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa'da değişikliği öngörülen 18 madde ile Türkiye'de egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olacağını söyleyen Küpçü; "Çift başlılık ortadan kalkıyor. Geçmişte görülen Cumhurbaşkanı-Başbakan uyumsuzluğu ve bundan kaynaklı krizler tarihe karışıyor. Daha istikrarlı bir yönetim sistemi geliyor. Daha hızlı karar alan, daha hızlı icraat ve reform yapan bir yönetim modeli oluşuyor. Kurulacak hükümete güvenoyunu sandıkta bizzat millet veriyor. Beş yıllık kesintisiz istikrar dönemleri geliyor. Yasama ile yürütme daha sandıkta ayrılıyor. Meclisi de Hükümeti de millet seçiyor. İstikrar kalıcı oluyor, demokrasi güçleniyor. Güven ve huzur artıyor.  Türkiye örnek ve öncü ülke haline geliyor. Dünyada daha çok söz ve hak sahibi oluyor" ifadelerini kullandı. Yeni sistemle birlikte Türkiye'nin daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini ve bu yüzden de Avrupa'nın bunu istemediğini belirten AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; "Pek çok Avrupa ülkesi Evet kampanyalarını engellemeye, bin bir zorluk çıkarmaya devam ederken, başta terör örgütlerininki olmak üzere, her tür Hayır kampanyasına kapılarını sonuna kadar açmakta; bunlara göz yummayı bırakın, doğrudan destek olmaktadır. Çünkü yeni sistem Güçlenen Türkiye demektir. Çünkü yeni sistem Büyüyen Türkiye demektir. Çünkü yeni sistem Türkiye’nin terörle mücadelesini daha büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmesi, bu konuda daha etkili ve kalıcı sonuçlar alacak olması demektir. Böyle olunca, Avrupalıların 16 Nisan’da sandıktan hayır çıkmasını istemeleri hiç de şaşırtıcı değildir" şeklinde konuştu.
AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; "Avrupalıların 16 Nisan’da sandıktan hayır çıkmasını istemeleri hiç de şaşırtıcı değildir"

Ak Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Furkan Sönmezel ile birlikte Türkiye Gençlik Vakfı'nı (TÜGVA) ziyaret eden AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; 16 Nisan'da yapılacak Referandum ile birlikte Türkiye'de yapılacak sistem değişikliği ile demokratik seçimlerle milyonlarca seçmenin oyunu alarak iktidara gelen Cumhurbaşkanı ve Hükümeti’nin görev başında olacağını söyledi.

Gençlik Kolları İl Başkanlığınca organize edilen Genç STK'lar Buluşmasında, TÜGVA Üyesi gençlerle bir araya gelen AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; "Belirli bir süreliğine demokratik yollara bir kişinin iş başına gelmesi dünya genelinde uygulanan bir Hükümet biçimidir. Yeni sistemi ‘tek adam rejimi’ olarak adlandırmak büyük bir çarpıtmadan ibarettir. Yeni sistemde iki ayrı sandıkta Hükümeti ve Meclisi doğrudan belirlenen ‘Millet Hükümeti Sistemi’ vardır. Millet artık temsilcileri aracılığı ile değil, doğrudan Hükümeti belirlemekte ve beğenmediği hükümeti de bir sonraki seçimde görevden alma yetkisine sahiptir. Bunun yanında, Hükümet hem Meclis hem de tarafsız ve bağımsız yargı tarafından denetlenecektir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Anayasa'da değişikliği öngörülen 18 madde ile Türkiye'de egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olacağını söyleyen Küpçü; "Çift başlılık ortadan kalkıyor. Geçmişte görülen Cumhurbaşkanı-Başbakan uyumsuzluğu ve bundan kaynaklı krizler tarihe karışıyor. Daha istikrarlı bir yönetim sistemi geliyor. Daha hızlı karar alan, daha hızlı icraat ve reform yapan bir yönetim modeli oluşuyor. Kurulacak hükümete güvenoyunu sandıkta bizzat millet veriyor. Beş yıllık kesintisiz istikrar dönemleri geliyor. Yasama ile yürütme daha sandıkta ayrılıyor. Meclisi de Hükümeti de millet seçiyor. İstikrar kalıcı oluyor, demokrasi güçleniyor. Güven ve huzur artıyor.  Türkiye örnek ve öncü ülke haline geliyor. Dünyada daha çok söz ve hak sahibi oluyor" ifadelerini kullandı.

Yeni sistemle birlikte Türkiye'nin daha da güçlenerek yoluna devam edeceğini ve bu yüzden de Avrupa'nın bunu istemediğini belirten AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü; "Pek çok Avrupa ülkesi Evet kampanyalarını engellemeye, bin bir zorluk çıkarmaya devam ederken, başta terör örgütlerininki olmak üzere, her tür Hayır kampanyasına kapılarını sonuna kadar açmakta; bunlara göz yummayı bırakın, doğrudan destek olmaktadır. Çünkü yeni sistem Güçlenen Türkiye demektir. Çünkü yeni sistem Büyüyen Türkiye demektir. Çünkü yeni sistem Türkiye’nin terörle mücadelesini daha büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmesi, bu konuda daha etkili ve kalıcı sonuçlar alacak olması demektir. Böyle olunca, Avrupalıların 16 Nisan’da sandıktan hayır çıkmasını istemeleri hiç de şaşırtıcı değildir" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.