MARKA’dan Gerede’ye proje desteği

EĞİTİM 14.09.2018 - 16:39, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2201+ kez okundu.
 

MARKA’dan Gerede’ye proje desteği

"​Gerede Meslek Yüksek Okulu’nun yapmış olduğu üretim ve tasarım yeteneklerinin geliştirilmesi projesi 652.970,76 TL bütçe ile kabul edildi."
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA’da, 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında bölgemizde faaliyet gösteren ve destek almaya hak kazanan 51 kurum ve kuruluş için imza töreni yapıldı. Gerede Meslek Yüksek Okulu’nun yapmış olduğu üretim ve tasarım yeteneklerinin geliştirilmesi projesi 652.970,76 TL bütçe ile kabul edildi. Geçtiğimiz ay Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA’da,  2018 yılı mali destek programları kapsamında bölgemizde faaliyet gösteren ve destek almaya hak kazanan 51 kurum ve kuruluş için imza töreni yapıldı. Gerede Meslek Yüksek Okulu adına öğretim görevlisi Ayhan Milli ve öğretim görevlisi Recep Soluk katıldığı törende Gerede Meslek Yüksek Okulu ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında sözleşme imzalandı. 2018 imalat sanayiine yönelik eğitimin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksek Okulu’nun yapmış olduğu TR42/18/MESLEK/0040 kodlu deri, tekstil, ayakkabı ve moda tasarım öğrencilerinin üretim ve tasarım yeteneklerinin geliştirilmesi projesi 652.970,76 TL bütçe ile kabul edildi. Konuya ilşkin yapılan açıklamada; “Proje kapsamında deri, ayakkabı ve moda tasarım programına tasarım, dikiş makineleri ve laser kesim makineleri alınarak Gerede Meslek Yüksek Okulu’nun eğitim ve öğretim kapasitesi güçlenecektir. Türkiye genelinde deri, tekstil, moda ve ayakkabı, saraciye sektöründe yer alan çalışan ve işverenlerin bilgi birikimlerini artarak daha kaliteli ürünlerin üretilmesine katkı sağlayacaktır. Türkiye ve Gerede’nin üretimi ve ihracatı artacaktır. Deri, tekstil, ayakkabıcılık, moda ve saraciye alanında yeniliklere açık ve aldıkları 2 yıllık eğitimi pratiğe dönüştürme becerisi yüksek öğrenciler ile bu alanda tecrübesini artırmak isteyenler, sektördeki genç girişimciler, işe yeni başlayacak veya başlamış olan bireyler okuldan kısa süreli eğitimler alarak mesleki yeterliliklerini geliştireceklerdir” ifadelerine yer verildi.
"​Gerede Meslek Yüksek Okulu’nun yapmış olduğu üretim ve tasarım yeteneklerinin geliştirilmesi projesi 652.970,76 TL bütçe ile kabul edildi."

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA’da, 2018 yılı Mali Destek Programları kapsamında bölgemizde faaliyet gösteren ve destek almaya hak kazanan 51 kurum ve kuruluş için imza töreni yapıldı.

Gerede Meslek Yüksek Okulu’nun yapmış olduğu üretim ve tasarım yeteneklerinin geliştirilmesi projesi 652.970,76 TL bütçe ile kabul edildi.

Geçtiğimiz ay Doğu Marmara Kalkınma Ajansı MARKA’da,  2018 yılı mali destek programları kapsamında bölgemizde faaliyet gösteren ve destek almaya hak kazanan 51 kurum ve kuruluş için imza töreni yapıldı.

Gerede Meslek Yüksek Okulu adına öğretim görevlisi Ayhan Milli ve öğretim görevlisi Recep Soluk katıldığı törende Gerede Meslek Yüksek Okulu ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında sözleşme imzalandı.

2018 imalat sanayiine yönelik eğitimin geliştirilmesi mali destek programı kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksek Okulu’nun yapmış olduğu TR42/18/MESLEK/0040 kodlu deri, tekstil, ayakkabı ve moda tasarım öğrencilerinin üretim ve tasarım yeteneklerinin geliştirilmesi projesi 652.970,76 TL bütçe ile kabul edildi.

Konuya ilşkin yapılan açıklamada; “Proje kapsamında deri, ayakkabı ve moda tasarım programına tasarım, dikiş makineleri ve laser kesim makineleri alınarak Gerede Meslek Yüksek Okulu’nun eğitim ve öğretim kapasitesi güçlenecektir. Türkiye genelinde deri, tekstil, moda ve ayakkabı, saraciye sektöründe yer alan çalışan ve işverenlerin bilgi birikimlerini artarak daha kaliteli ürünlerin üretilmesine katkı sağlayacaktır. Türkiye ve Gerede’nin üretimi ve ihracatı artacaktır. Deri, tekstil, ayakkabıcılık, moda ve saraciye alanında yeniliklere açık ve aldıkları 2 yıllık eğitimi pratiğe dönüştürme becerisi yüksek öğrenciler ile bu alanda tecrübesini artırmak isteyenler, sektördeki genç girişimciler, işe yeni başlayacak veya başlamış olan bireyler okuldan kısa süreli eğitimler alarak mesleki yeterliliklerini geliştireceklerdir” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.