Gerede, bilimin kalbi Bükreş'te!

EKONOMİ 10.08.2018 - 17:11, Güncelleme: 25.10.2021 - 15:23 2312+ kez okundu.
 

Gerede, bilimin kalbi Bükreş'te!

"Gerede MYO’na ait deri ürünleri sergisi, Yaşayan Ayakkabı Müzesinden ayakkabı örnekleri sergisi ve moda tasarımı öğrencilerinin hazırladıkları elbiseler sergilenerek etkinlikte yerini alacak."
Ülkemizden ve dünyanın pek çok ülkesinden bilim insanlarının katılımı ile Romanya’nın Bükreş şehrindeki kongrede ilçemize özgü Gerede MYO’na ait deri ürünleri sergisi, Yaşayan Ayakkabı Müzesinden ayakkabı örnekleri sergisi ve moda tasarımı öğrencilerinin hazırladıkları elbiseler sergilenerek etkinlikte yerini alacak. 26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında ülkemizden ve dünyanın pek çok ülkesinden bilim insanlarının katılımı ile Romanya’nın sanat, mimari ve ticaret üssü Bükreş’in hemen yakınındaki Targovişte şehrinde Valahia Üniversitesinin ev sahipliğinde Kocaeli Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Turkish Studies Dergisi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi işbirliği ile 4. sü düzenlenecek olan Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (INCSOS), Uluslararası Akademik ve Uygulamalı Bilimler Kongresi (INTCACAS) ve 4. sü düzenlenecek olan Uluslararası Dil Eğitimi ve Öğretimi Sempozyumu (INSLET). 3 sempozyum bir arada ve eş zamanlı olarak yapılacak. Sempozyumda davetli konuşmacı olarak; Romanya’nın yaşayan alimlerinden Tarihçi, Türkolog Mustafa Ali Mehmet, Türk Dili ve Edebiyatı Profesörü, Akademisyen Orhan Söylemez, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Ahmet Şükrü Özdemir kongrelerde katılımcılarla bir arada olacak. Bir festival havasında geçeceği düşünülen Uluslararası Multidisipliner Çalışmaların sunulacağı kongrede konaklamalar 4 ve 5 yıldızlı otellerde olup, sunumlardan arta kalan zamanlarda, Transilvanya kültür gezisi yanı sıra ebru ve resim sergisi, deri ürünleri sergisi, Yaşayan Ayakkabı Müzesinden ayakkabı örnekleri sergisi ve moda tasarımı öğrencilerinin hazırladıkları elbiselerin sergileneceği defile vb etkinliklere yer verilecek. Bu aynı zamanda gerçekleşecek olan kongreler ile Türkiye Romanya ve diğer Avrupa Birliği ülkeleri arasında eğitim, siyasi, ekonomik ve ticari hususların değerlendirilmesi, Türk kültürünün özellikle Avrupa ve tüm dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.
"Gerede MYO’na ait deri ürünleri sergisi, Yaşayan Ayakkabı Müzesinden ayakkabı örnekleri sergisi ve moda tasarımı öğrencilerinin hazırladıkları elbiseler sergilenerek etkinlikte yerini alacak."

Ülkemizden ve dünyanın pek çok ülkesinden bilim insanlarının katılımı ile Romanya’nın Bükreş şehrindeki kongrede ilçemize özgü Gerede MYO’na ait deri ürünleri sergisi, Yaşayan Ayakkabı Müzesinden ayakkabı örnekleri sergisi ve moda tasarımı öğrencilerinin hazırladıkları elbiseler sergilenerek etkinlikte yerini alacak.

26-28 Ekim 2018 tarihleri arasında ülkemizden ve dünyanın pek çok ülkesinden bilim insanlarının katılımı ile Romanya’nın sanat, mimari ve ticaret üssü Bükreş’in hemen yakınındaki Targovişte şehrinde Valahia Üniversitesinin ev sahipliğinde Kocaeli Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Turkish Studies Dergisi ve Uluslararası Balkan Üniversitesi işbirliği ile 4. sü düzenlenecek olan Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (INCSOS), Uluslararası Akademik ve Uygulamalı Bilimler Kongresi (INTCACAS) ve 4. sü düzenlenecek olan Uluslararası Dil Eğitimi ve Öğretimi Sempozyumu (INSLET). 3 sempozyum bir arada ve eş zamanlı olarak yapılacak.

Sempozyumda davetli konuşmacı olarak; Romanya’nın yaşayan alimlerinden Tarihçi, Türkolog Mustafa Ali Mehmet, Türk Dili ve Edebiyatı Profesörü, Akademisyen Orhan Söylemez, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı Ahmet Şükrü Özdemir kongrelerde katılımcılarla bir arada olacak.

Bir festival havasında geçeceği düşünülen Uluslararası Multidisipliner Çalışmaların sunulacağı kongrede konaklamalar 4 ve 5 yıldızlı otellerde olup, sunumlardan arta kalan zamanlarda, Transilvanya kültür gezisi yanı sıra ebru ve resim sergisi, deri ürünleri sergisi, Yaşayan Ayakkabı Müzesinden ayakkabı örnekleri sergisi ve moda tasarımı öğrencilerinin hazırladıkları elbiselerin sergileneceği defile vb etkinliklere yer verilecek. Bu aynı zamanda gerçekleşecek olan kongreler ile Türkiye Romanya ve diğer Avrupa Birliği ülkeleri arasında eğitim, siyasi, ekonomik ve ticari hususların değerlendirilmesi, Türk kültürünün özellikle Avrupa ve tüm dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve mercanmedya.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.